Mit kell tenni?

Lehetőségek

1./ Semmit, a népnek mindig a szívó oldalon van a helye

2./ Ellenzéki kerekasztal segítségével egy új szemfényvesztési modellt kell eladni a népnek, miközben új paktumok- és egyszerű szerepcserék útján minden marad a régiben

3./ Civil kerekasztal segítségével – és a politika kizárásával – egy teljesen új társadalmi berendezkedési modellt kell kidolgozni, amelyben a pártok dominanciája a választásokon csak korlátozott mértékben, a parlamentben pedig már egyáltalán nem érvényesülhet

Megoldás: csak a 3. pontban leírt módon lehet kizárni, hogy az ország dolgaiba a Kaja Ibrahim Kft. a pártokon keresztül ne szólhasson bele. Az állami keretből történő párttámogatást teljesen meg kell szüntetni, az arra érdemes pártok a saját tagdíjbevételeikből gazdálkodjanak. A képviselők tartsanak közvetlen kapcsolatot a saját választóikkal és az általuk kiválasztott szakterületek kiemelt szakmai vezetőivel, annak érdekében, hogy ezután ne a politika, hanem a társadalom számára hasznos törvények és jogszabályok születhessenek. Szakemberek bevonásával természetesen a korábbi jogszabályok mindegyikét felül kell vizsgálni – azok társadalmi hasznossága szempontjából, és megfelelő szakmai indokok alapján azokat módosítani kell, illetve már most meg kell határozni azt a határidőt, amikortól a politikai-hivatali hatáskörben elkövetett visszaélés büntethetővé válik.

Ha az érintett politikai vagy hivatali szereplők még a kijelölt határidő előtt önkéntes segítséget adnak a visszásságok megszüntetésében, akkor rájuk még a régi szabályok vonatkoznak, ha viszont akadályozzák a visszásságok megszüntetését, akkor azért már büntetőjogi felelősség terheli majd őket. Így nem lesz visszamenőleges hatályú a jogi szabályozás, hiszen a hivatali hatalmukat rossz célra használóknak lehetőséget ad a változtatásra – vagy az azonnali visszavonulásra, illetve előre jelzi a hatalmukkal visszaélőknek, hogy tetteiért immár felelőse és kemény büntető szankciókra számíthatnak. Pl. A hatósági felügyelettel lezüllesztett járművezető-képzés öncélú és kártékony hatósági felügyelete nem tartható fenn tovább, csak azért, hogy valakik emberéletek árán is gazdagodhassanak! A hatósági felügyeletnek valóban csak a szakterület felügyeletére kell korlátozódnia, nem engedhető meg, hogy az NKH alkossa meg a pedagógiai szabályokat, a működési szabályokat, a vizsgaszabályokat, illetve a szakterület működésének minden egyes apró elemét, majd aztán kontrollmentesen saját maga ellenőrizze is a saját maga által előírtak megtartását, mert ez csalásra ad lehetőséget.

Az NKH jelenleg nem felelős semmiért, így bátran állíthatja, hogy minden rendben van, miközben a szakterületen évek óta tömeges selejtgyártással párosuló korrupció évente több-száz emberélet elvesztését eredményezi. Ha az NKH a megadott határidőig nem tesz lépéseket az általa létrehozott- és működtetett torz képzési-és vizsgakörnyezet torzító elemeinek felszámolására, akkor az NKH elnökének büntetőjogi felelősségre vonással kell számolnia.

Összefoglalva: a képviselők ne csak csökkentett értelmi képességű, párt-vezérelt gombnyomogatók legyenek, hanem legyenek visszahívhatók, legyenek a választóik felé felelősséggel tartozó és döntéseikért felelősséget is vállaló személyek. Az országot ne ellenérdekelt pártok irányítsák, hanem a szakemberekkel és választóikkal szorosan együttműködő képviselők, akik a szavazások során mentesek a párfegyelem alól. A korábbi jogszabályokat társadalmi hasznosság szempontjából felül kell vizsgálni, a hivatali hatalmukkal visszaélőket felelősségre kell vonni. Akik politikai hatalmukkal visszaéltek, azokkal szemben súlyos szankciókat kell alkalmazni, beleértve a vagyonelkobzást is, hogy az illető megmutathassa, vajon mennyit is ér, ha lopásból már nem gazdagodhat tovább!

A jelenlegi politikai szereplők ebben az átalakulásban láthatóan abszolút ellenérdekeltek, ezért kell a civil kerekasztaltól a politikusoknak távol maradniuk. Az itt leírtak csak a helyes irányt, és a kereteket határozzák meg, a részleteket a Civil Kerekasztalnak kell megvitatnia, és megszavaznia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ellenörző kód *